Erilaisia kirjoittajia

Hei lukijat! Tänään tulisi postaus joka käsittelee erilaisia kirjoittajia. Kirjoittajia ei kannata ottaa tosissaan, koska kaikki kohdat ei pidä paikkaansa kaikkien kohdalla. Me ihmiset olemme niin yksilöitä. Kerro kommenteissa ketä mielestäsi eniten muistutat tai jos et muistuta ketään kerro minkälainen kirjoittaja muuten olet. 

Kuva: Pixabay

Erilaisia kirjoittajia: 

Suoriutuja; Suoriutujalle kirjoittaminen on kuin urheilua. Hänen on saatava aikaan paljon ja nopeasti. Tuon tuostakin hän tarkistelee montako sanaa/sivua hän on saanut aikaan. Suoriutuja myös tähtää korkealle. Usein suoriutuja ottaa liikaa painoa harteilleen ja kirjoittaminen alkaa stressata.

Vinkki Suoriutujalle: Pidä paussi tai höllennä otetta. Kirjoittamisen pitää olla välillä rentouttavaa puuhaa, jossa ajatus pääsee virtaamaan.


Yökirjoittaja; Yökirjoittaja nimensä mukaisesti kirjoittaa öisin. Hänen ajatuksensa ja ideansa kulkee myöhään paremmin kuin muilla. Hän saattaa vielä  kahdentoista aikoihin kirjoittaa tarinaansa, sillä motivaatiosta ei ole loppua. Yökirjoittajalla on usein enemmän kieliopillisia virheitä kuin muilla, koska hän kirjoittaa väsyneenä vaikka ei itse tuntisi väsymystä. Toisinaan Yökirjoittaja on väsynyt päivällä.

Vinkki Yökirjoittajalle: Jos olet aina väsynyt aamuisin yökirjoittamisen jälkeen suosittelen sinua vähentämään yökirjoittamista. Voisit vaikka merkata asioita illalla/yöllä muistiin ja päivällä kirjoittaa niistä.


Aikaansaamaton; Aikaansaamaton ei saa aikaiseksi mitään. Hänellä ei ole ideaa mistä kirjoittaa ja jos hän saa sellaisen kynä ei ala luistamaan. Aikaansaamaton kirjoittaja vaikuttaa joidenkin silmissä vetelältä ja tylsältä. Mutta ei ole hänen vikansa ettei hän saa mitään aikaan. Aikaansaamatonta on kahdenlaista. Toinen haluaisi saada aikaan jotain ja toinen ei jaksa saada aikaan mitään. 

Vinkki Aikaansaamattomalle: Jos et saa ideoita, suosittelen selaamaan läpi erilaisia inspiraation lähteitä. Ne sisältävät aina jotain uutta ja jännää. Välillä on myös hyvä myöntää ettei juttu ole oma. Näin saattaa käydä kirjoittamisen suhteen. Mitä jos ilmaisisit itseäsi jollakin muulla tavalla?


Ideoija; Ideoijalla on loputtomiin ideoita. Niitä on niin runsaasti että tarinaa syntyy tuon tuostakin. Ideoija saa ideoita niin kävelyllä, koulussa, musiikkia kuunnelessa kuin suihkussakin. Aina ideoijalla ei ole yksinkertaisesti tuottaa kaikkia ideoitaan ja hän saattaa murehtia asiaa. Miksi juuri parasta ideaa ei ole aikaa kirjoittaa?

Vinkki Ideoijalle; Mitä jos kirjoittaisit ensin "tärkeistä" ja "kiinnostavammista" ideoista? Näin saisit parhaat ideat tekstiksi. Voisit myös jakaa muille ideoitasi. Kaikki hyötyisivät loputtomasta tarinaidealähteestä.


Vanhanaikainen; Vanhanaikaisen mielestä koneilla ei saa sitä oikeaa tunnetta välitettyä. Hänen mielestää on mielenkiintoisempaa ja inspiroivampaa kirjoittaa kynällä tai kirjoituskoneella. Vanhanaikaisen tekstit ovat myös nostalgisempia kuin muiden. Kun toiset kiistelevät kirjoitusohjelmista tai siitä kumpi on parempi kirjoittamiseen, läppäri/tietokone vai tabletti/puhelin, sanoo Vanhanaikainen että kynä ja paperi tai kirjoituskone on paras.

Vinkki Vanhanaikaiselle; vaikka vanhanaikaisuutesi onkin mielenkiintoista, palkitsevaa ja kehuttavaakin, eikö olisi kuitenkin hyvä kokeilla myös nykyaikaisia kirjoitustyylejä. Loppujen lopuksi kuitenkin tietokone muistuttaa aika paljon kirjoituskonetta. 


Tarkka; Tarkka kirjoittaa usein ammattimaisesti ja erittäin tarkasti. Hän kirjoittaa sanoja yksi kerrallaan, jottei hänelle tule virheitä. Hänen päänsä korjaa virheet kuin itsestään. Tarkan äidinkieli on usein kymppi ja hän on hyvä oikeinkirjoituksessa. Tarkan kynä ei luista välttämättä yhtä hyvin kuin Ideoijan, mutta he kahdestaan olisivat hyvä pari. Tarkka huomaa usein helposti muidenkin virheet ja ne saattavat häiritä häntä.

Vinkki Tarkalle; On hieno että olet hyvä kieliopissa ja oikeinkirjoituksessa. Jatka samaan malliin, mutta anna silti välillä luovuutesikin päästä valloilleen. Yhteistyö Ideoijan kanssa voisi olla myös suositeltavaa :D

***

Tässä oli tämä postaus :)) Toivottavasti tykkäsitte.

Kommentit

  1. Ihana postaus! Tosi kiinnostava ja rentouttavaa luettavaa :D Esittelit hauskalla tyylillä jokaisen kirjoittajan, ja ideakin on loistava :)
    Ja mitäkö minä muistutan...? En osaa sanoa. Musta tuntuu, että muistutan hiukan sekä ideoijaa että tarkkaa. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Vilja! Musta tuntuu et tarkka ja ideoija sopii suhun koska no ne sopii suhun :D Mukavaa kuull että pidit <3

      Poista
  2. Kivoja esittelyitä! :D
    Mä olen ehkä vähän liikaa Suoriutuja, mutta myös Ideoijan piirteitö löytyy... Mutta en todellakaan taida olla tarkka, sillä vaikka korjaankin kirjoitusvirheeni, niin en ole mikään maailman huolellisin ihminen. Ja joskus luulen olevani myös aikaansaamaton.
    Mä en oo hirveesti voinu kommentoida, kun puhelin ei salli, mutta pian mä voin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikkeri! Sinusta en vielä tiedä paljoa joyrn en osaa sanoa miten paljon kuvailut sopivat sinuun, mutta kiva saada kuitenkin kuulla oma mielipiteesi :D

      Poista
  3. Upea postaus! Mä olen ylivoimaisesti ideoija. 😃 Nuo eri kirjoittajat olisi voinut laittaa tummemmalla, jotta ne erottaa tekstistä mutta muuten hyvä. 🙃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä vinkistä :D taidanpa muokata sen niin ;) Mukava kuulla myös että pidit

      Poista
  4. Mä olen omituinen miksi Aikaansaamatonta ja Ideoijaa 😃 Ideoita on, mutta mä en saa aikaiseksi kirjoittaa niistä 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoinen combo, mutta erikoisia ihmisiä on, hyvällä tavalla tietenkin. Itellänikin on hieman samanlaista taipumusta välillä, muihinkin asioihin kuin kirjoitukseen :')

      Poista
  5. Ui, tosi hyvä postaus <3 Idea oli mahtava, ja tykkäsin rennosta otteesta, jolla tää oli kirjoitettu. Itse muistutan... Hmm... Ehkä mussa on vähän kaikkia? Okei, ei suorittajaa tai vanhanaikaista, vihko menettelee, mutta kirjoituskonetta en nyt sentään käytä. Yökirjoittaja on joskus NIIN TOTTA - siis kuka ei saa kaikkia mahtavia ideoitaan öisin, juuri kun on nukahtamassa??? Ja tarkka pätee hyvinkin minuun, ainakin blogin ja koulutekstien kohdalla olen vielä ekstratarkka.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit se on meille todella tärkeää. <3

Jos oma kommentointisi ei toimi klikkaa etusivulla sivupalkkia ja sieltä 'kommentoinnin vastinetta' jonne voit jättää kommenttisi myös.

Toivoisin, että kommentoit postauksiini ja jos asiasi on negatiivistä palautetta kertoisit siitä asiallisesti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runo/teksti, jolla ei ole nimeä, koska olen liian laiska

Ilmoitus & Kunnossa

Vain yksi päivä elämästäni