Kolme vanhaa miestä

Moikkuu! Tämän kertaisen tarinan kirjoitin oikeastaan vain siksi etten keksinyt totaalisesti mitään ja nämä sanat vain muodostuivat sormieni alla näppäimistöltä näytölle. :D

Idean taisin saada Kolme varista -laulusta ja Mauri Kunnaksen Koiramäen Martta ja Ruuneperi sekä Seitsemän koiraveljestä -kirjoista, koska ne tulevat useimmin mieleeni, jos minulla ei ole mitään ajateltavaa.

 Ja vielä yksi aisia, jonka voitte kylläkin lukea myöskin kommenttien alapuolelta, mutta kerron nyt vielä tässä: Kun menet etusivulle näet (puhelimella ja tabletilla) kolme viivaa vasemmassa yläkulmassa (Tietokoneella tämä samainen valikko, minne pääsee puhelimella näin, näkyy vasemmassa reunassa), sieltä paina tekstiä "kommentoinnin vastinetta", jolloin pääset eräänlaiseen chattiin. Siellä sitten voit valita nimimerkiksi minkä tahansa maan ja taivaan välilta, mutta toivoisimme ettei mitään epäkunnioittavaa tai asiatonta. Toivoisimme myös, että pidät sen nimimerkin aina kommentoidessasi, mutta tokihan sitä saa vaihtaa :D

Kuva: Pinterest
 

Kolme vanhaa miestä

Kolme vanhaa miestä, risupartaista, reuhkat päässä, istuu kylän ulkopuolella ladossa virttään virittäen. Yksi heistä viulua vinguttaa, toinen huuliharppuun puhaltelee kolmas veisaa nuotin vierestä. 

Kylän neidot, vanhat piiat, rengit, isännät saapuu kuin sopimuksesta. Kaikki on jättäneet työnsä, lehmän lypsyn, voin kirnuamisen. Koska ladosta, kylän reunalta, kuului vääristyneitä säveliä, jotka tarkoittivat juhlaa. 

Kaikki ladon katon alla alkavat sävelten vieminä tanssia. Naapurin renki piialta kysyy: "Saisinko sulta luvan tanssittaa läpi suman?" Emännät nostavat maitotonkkansa, joihin sima on tehty juuri tätä iltaa varten. Simatuopit viereen, jotta heidän ukkonsa voisivat juoda kyllikseen.

Hetken päästä kolme vanhaa miestä miettii: "Koko kylä on taas virkeänä voimme lopettaa." Miehien soitto hiljenee ja hetken päästä sammuu kokonaan. Soiton kanssa hiipuen samaa tahtia miehet katoavat ja jäljelle jää vain lato, josta humalaan juoneet isännät eukkojensa avulla, päänsä pyörälle tanssineet rengit ja katras hullun lailla kikattavia piikoja poies vaeltaa, kohti aamuista työsarkaa, joka ei häipynyt juhlissa, toisin kuin kaikki rasitus, jonka tilalle saapui sekalainen väsymyksen ja ilon tunne. 

Aamulla isäntien huoneista kuuluu voihkintaa päänsäryn takia, renkien jalat ovat puutuneet ja piikojen aamulypsy siirtyy päivälypsyksi. Kukaan ei tiedä miten tämä kaikki on tapahtunut, mutta sitä ei pohdita vuotta huhujen muodossa, kuten Askon koiran kaluamien kenkien katoamista, sillä kaikki taitavat tietää alitajunnassaan mitä on tapahtunut, eikä sitä siksi kummeksuta.

Kolme vanhaa risupartaista miestä kylläkin tietää kaiken tapahtuneen, sillä sen kaikenhan he ovat kokeneet jo monena vuotena. Hymy kohoaa miesten huulille, kun he katselevat kylää sen ulkopuolella olevasta hylätystä ladosta ja soittavat hiljaa tuota samaista säveltä, mitä eilisiltana soittivat koko kylälle.

Kommentit

  1. EKA;)!
    Vai olenko?
    No, ihan sama! Tämä tarina oli yksinkertaisesti ihana<3! Kolme vanhaa miestä on jotenkin upea nimi posraukselle! Anteeksi mä olen ihan puhki, me käytiin rullahiihtämässä😅!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet eka :D Taas keran ei ole keksiemojia, joten *keksi*, ole hyvä!
      Kiitoksia Kisu! Nimestä mäkin pidän ja se tuo mulle hyviä muistoja :D Sun elämä taitaa olla todella urheilullista, kannattaakin olla, jotta kunto pysyy :)

      Poista
  2. Tykkään tästä🤩! Ei ehtiny ees kyllästyä, kuten joihinkin tarinoihin🙃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Moona! Sulta tuo en kerennyt kyllästyä on todella suuri tavoite, joten kiitos vielä toiste! :D

      Poista
  3. Kolme vanhaa miestä on nimenä aivan ihana ja tuo artikkelikuva sopii tähän postaukseen täydellisesti 🤎 Mä tykkäsin tämän tekstin tyylistä, vaikka postaus olikin ehkä välillä vähän sekava. Mun mielestä on myös ehkä vähän häiritsevää, kun fontti vaihtuu joka postauksessa. Ymmärrän, jos vaikka runoissa on eri fontti, mutta kun tässä postauksessa on eri fontti kuin esimerkiksi Hiekkadyynejä -tarinan viimeisimmässä osassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linnea! Sekava... no voihan se välillä olla ja mun ajatukset useimmin on sekavia, joten eipä ihme, kenties. En taida muuttaa tästä sekavuutta pois, jos sellaista löydän, mutta ehkäpä kirjoitan myöhemmin uuden version.
      Huomasin tuon fontin itse asiassajo aiemmin ettei näytä samalle, mutta en silloin keskittynyt siihen oikein mitenkään, tämän kommentin myötä kävin katsomassa ja niinhän se onkin. Se johtuu siitä, että minulla ja Ainolla on eri oletusfontti, joten se pitää minun laittaa manuaalisesti samaksi, mutta nyt se on :D

      Poista
  4. Ehkä vähän sekava, joo, mutta mä en tiedä, haittaako se oikeastaan kovin paljoa. Enemmänkin teksti tuntuu sotkeutuvan omiin jalkoihinsa, kun sieltä täältä puuttuu pilkkuja. Ja jotkin lauseet ovat aika vaikeaselkoisia, kun niiden sanajärjestystä on muuteltu (ei siinä mitään, on kiva, että suomen kielessä pystyy tekemään niin) ja ne ovat melko pitkiä. Se saattoi olla tarkoituskin, eikä siinä, luohan se tietynlaista tunnelmaa, mutta se silti hankaloittaa lukemista.
    Joka tapauksessa tosi kiva teksti, hyvää vaihtelua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit se on meille todella tärkeää. <3

Jos oma kommentointisi ei toimi klikkaa etusivulla sivupalkkia ja sieltä 'kommentoinnin vastinetta' jonne voit jättää kommenttisi myös.

Toivoisin, että kommentoit postauksiini ja jos asiasi on negatiivistä palautetta kertoisit siitä asiallisesti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runo/teksti, jolla ei ole nimeä, koska olen liian laiska

Vain yksi päivä elämästäni

Ilmoitus & Kunnossa