Dear diary - Back to school!

Hello everybody! Tosiaan tänään tulee Back to school- tarina englanniksi. Kyllä kuulit oikein. Huomenna alkaa ainakin minulla koulu, joten tämä on ajankohtainen tarina. Alempaa löydät myös tarinan suomennoksen, jos se kiinnostaa 

Kuva: Pixabay

Dear diary - Back to school

Hello, dear diary. Today starts school. I am so excited, because I go to junior high school. It's bigger and cooler than primary school.

***

I woke up early, because our school starts at nine o'clock. I ate bread with cheese and drank orange juice. This is my normal breakfast. My mum woke up 10 minutes after me. She said: "Morning! Are you excited?" 

"Yes, I am", I answered and smiled to mum. She made coffee. It was smelled wonderful, but I know I don't like it. 

"Is it good, really?" I asked. My mum, her name is Edna, looked at me. Edna didn't understand my question.

"Coffee. Is it good?" I detailed my question. Edna walked to coffee maker and take a cup. She opened her mouth: "Yes, yes it is." I thinked little time what I can said.

"I don't trust you." We laughed together. Our dog joined my and my mum laughing. He woofed and woofed. I laughed louder.

When bus comed I taked my backpack and said "Bye" to Edna and our dog. In bus everybody is so quietly. I sat down. Right side was full of trees. There was pines, birchs and spruces. 

I met my friend Hayley. Hayley has pink t-shirt and black jeans. Her ponytail looked really good.

"Hello!" she greeted me. 

"Hey, how are you?" I asked.

"I am feeling very good. How are your dog?"

"Cody is feeling good", I said. We laughed together. Our dog name is Cody. My dad said it was good name. Bell rang. We needed go inside school. School was big and busy inside. Teachers and students walked around school. I saw so many peoples. Somebody said "Hello!", but I am sure he wasn't mean me.

I found right classroom. It was math classroom. There was big, green blackboard. Our teacher is Renny. Renny is kind and little shy. He is still good teacher. His hair is black. Renny has glasses, but he use contact lenses.

Next class was craft class. We started to made hoodie. I found very cool, soft and yellow cloth. Hayley took pink cloth. She likes pink. Her room is full of unicorns and everything pink things.

We had three class more. Them were art, English and PE. Art class was little boring, but English was very, very good. English was my favourite subject in elementary school. In PE we played basketball. Basketball was maybe good. I am not really sure about that.

At home my mum baked buns. Them smelled amazing, but I can't ate buns after dinner.

***

This is my Back to school-story, diary. Let see tomorrow!


Dear diary - Back to school (Suomennos)



Hei, rakas päiväkirja. Tänään alkaa koulu. Olen niin innoissani, koska menen yläkouluun. Se on isompi ja siistimpi kuin peruskoulu.

***

Heräsin aikaisin, koska koulumme alkaa yhdeksältä. Söin leipää juustolla ja join appelsiinimehua. Tämä on normaali aamiaiseni. Äitini heräsi 10 minuuttia minun jälkeeni. Hän sanoi: "Huomenta! Oletko innoissasi?" 

"Kyllä olen", vastasin ja hymyilin äidille. Hän keitti kahvia. Se tuoksui ihanalta, mutta tiedän etten pidä siitä. 

"Onko se hyvää, oikeasti?" Kysyin. Äitini, hänen nimensä on Edna, katsoi minua. Edna ei ymmärtänyt kysymystäni. 

"Kahvi. Onko se hyvää?" Tarkensin kysymystäni. Edna käveli kahvinkeittimen luo ja otti kupin. Hän avasi suunsa: "Kyllä, kyllä ​​se on." Mietin vähän aikaa, mitä sanoisin. 

"En luota sinuun." Nauroimme yhdessä. Koiramme liittyi minun ja äitini nauruun. Hän haukkui ja haukkui. Nauroin kovempaa. 

Kun bussi tuli, otin reppuni ja sanoin "Hei" Ednalle ja koirallemme. Bussissa kaikki olivat niin hiljaa. Istuin alas. Oikea puoli oli täynnä puita. Siellä oli mäntyjä, koivuja ja kuusia. 

Tapasin ystäväni Hayleyn. Hayleylla oli vaaleanpunainen t-paita ja mustat farkut. Hänen poninhäntänsä näytti todella hyvältä. 

"Hei!" hän tervehti minua. 

"Hei mitä kuuluu?" Kysyin. 

"Minä voin erittäin hyvin. Miten koiranne voi?" 

"Cody voi hyvin", sanoin. Nauroimme yhdessä. Koiramme nimi on Cody. Isäni sanoi, että se oli hyvä nimi. Kello soi. Meidän piti mennä sisälle kouluun. Koulu oli sisältä iso ja kiireinen. Opettajat ja oppilaat kävelivät ympäri koulua. Näin monia ihmisiä. Joku sanoi "Hei!", mutta olin varma, että hän ei tarkoittanut minua. 

Löysin oikean luokan. Se oli matematiikan luokka. Siellä oli iso, vihreä liitutaulu. Opettajamme on Renny. Renny on kiltti ja vähän ujo. Hän on silti hyvä opettaja. Hänen hiuksensa ovat mustat. Rennyllä on silmälasit, mutta hän käyttää piilolinssejä. 

Seuraava tunti oli käsityötunti. Aloimme tehdä hupparia. Löysin erittäin siistin, pehmeän ja keltaisen kankaan. Hayley otti vaaleanpunaisen kankaan. Hän pitää pinkistä. Hänen huoneensa on täynnä yksisarvisia ja kaikkea vaaleanpunaista. 

Meillä oli kolme ainetta lisää. Ne olivat kuvis, englanti ja liikunta. Kuvis oli vähän tylsää, mutta englanti oli erittäin, erittäin kivaa. Englanti oli suosikkiaineeni peruskoulussa. Liikassa pelasimme koripalloa. Koripallo oli ehkä hyvää. En ole siitä varma. 

Kotona äitini leipoi pullaa. Ne tuoksuivat mahtavalta, mutta en voi syödä pullaa ennen illallista. 

*** 

Tämä on Back to school -tarinani, päiväkirja. Nähdään huomenna!'

Suomennos on suoraan Google kääntäjästä, koska kun olin saanut melkein koko suomennoksen valmiiksi se päätti kokonaan hävitä enkä sitä enää takaisin saanut. Tosi ärsyttävää. Olen kuitenkin yrittänyt suurimpia virheitä korjata. Niistä saa kuitenkin aina huomautella kommenteissa ;D














Kommentit

  1. Tämä postaus lisäsi mun odotusta. Siis koulun odotusta :D Ei pitkää aikaa tarvi odottaa, sillä mullakin alkaa huomenna koulu :D Itse luin tämän vain englanniksi, sillä ymmärsin ainakin suurimman osan kaikista sanoista. :D Tällainen tavallinen-eka-koulupäivä-tarina on mun mielestä tällä hetkellä just sopivaa luettavaa, joten tykkäsin! ;) Kiva päiväkirjatarina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Vilja <3 En käyttänyt tässä mitään maailman haastavimpia sanoja vaan yritin käyttää mahdollisimman normaaleja. Ite sain tän idean mun koulu innpstuksesta, joka on todella korkealla :D Aina on mukava kuulla että joku pitää tarinasta <3<3

      Poista
  2. Luin vaan enkunkielisen, ja oli mahtava👌

    VastaaPoista
  3. Toi oli kyllä tosi hyvä luin molemmilla kielillä koska halusin ola varma että ymmärsin asiat oikein.

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus:)! *tajuaa että koulu alkaa ihan kohta* eih! Mahtava postaus!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kisu! <3 Kyllä, koulu alkaa pian, minun jo huomenna ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit se on meille todella tärkeää. <3

Jos oma kommentointisi ei toimi klikkaa etusivulla sivupalkkia ja sieltä 'kommentoinnin vastinetta' jonne voit jättää kommenttisi myös.

Toivoisin, että kommentoit postauksiini ja jos asiasi on negatiivistä palautetta kertoisit siitä asiallisesti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Runo/teksti, jolla ei ole nimeä, koska olen liian laiska

Vain yksi päivä elämästäni

Ilmoitus & Kunnossa