Hockey diary

Moi! Taas tekstiä englanniksi… no toivottavasti se ei haittaa :'D Tarina on kylläkin aika uskomaton. Ja lyhyt, mutta voin perustella miksi. 


1. Tämä oli/on koulutarina.
2. Tämä on englanniksi
3. Jääkiekkotermit on vähän hakusessa varsinkin englanniksi. 


No, siitä huolimatta tervetuloa lukemaan. 


Muuten vielä yksi ilo sinulle, lukijani, joku ei osaa kovin hyvin englantia. Lopusta löydät suomenkielisen version, ei kovin hyvän, mutta kuitenkin se on siellä. 


Ja virheistä saa kertoa, kuten aina :'D Varsinkin suomennoksesta voi löytyä virheitä, sillä vedin sen vaan nopeasti kääntäjän läpi ja korjasin suurimmat virheet XD


Kuva: LiveAbout

Hockey diary

 

 - We're going to win! I shout with my team. This game we will win. I’m absolutely sure.
   We’re Cheetahs! And this is our first game. We practice skating. Our team is an ice hockey team. We have games about every other week, but this is the first game of the season. 
   I take my racket and remove the skate covers. I’m full of hope.
   I skate to my place. I’m a striker. I do goals. I’m important to my team. 
 - Fvii! the whistle’s usual sound starts the game. Alfred’s racket sends the puck on the moving. I skate and take it. I move very fast and send the puck back to Alfred. He sends the puck ahead to Eric and Eric hits the puck. The puck moves faster than ever. Opponent’s keeper can’t do anything. It’s a goal. Referee breathes to the whistle and all players skate to their own places on the hockey field. 
   Now I’m in a start-up. I don’t get the puck and the opponent’s player starts to carry it. He doesn’t move fast, but he is a good player and no one can't take the puck. He made an error. He hits the puck too hard and it leaves the club stage. Our defender takes it and sends it to me. I skate, but opponent’s stiker - the one who tried to do goal - skates next to me and takes the puck. I try to turn, but I’m too slow and the stiker triggers and has time to make a goal. 
   One - one, tie. There is a little time left. Only seven minutes. We need one more score. 
   New start-up. The game starts again. Eric is in start-up. He sends the puck to Alfred who sends it back to Eric. They continue it momentarily. And at the same time they skate near to the opponent’s keeper. Eric sends it to Alfred, Alfred sends it back and Eric puts it in the goal. 
 - Fvii! the time is out. We won! WE WON! Our team lifts our rackets up and roars. 
   
It’s victory! This season’s first game. We won! I’m so happy! We go to burgers and eat very much. This is the best day ever!

Bonus - suomenkielinen

- Me voitamme! huudan joukkueeni kanssa. Tämän pelin me voitamme. Olen varma.
   Olemme Cheetaheja! Ja tämä on ensimmäinen pelimme. Harjoittelemme luistelua. Joukkueemme on jääkiekkojoukkue. Meillä on pelejä noin joka toinen viikko, mutta tämä on kauden ensimmäinen peli.


   Otan mailani ja poistan luistimen suojukset. Olen täynnä toivoa.
   Luistelen paikalleni. Olen hyökkääjä. Teen maaleja. Olen tärkeä joukkueelleni.
 - Fvii! pillin tavallinen ääni aloittaa pelin. Alfredin maila syöttää kiekon liikkeelle. Luistelen ja otan sen mailaani. Liikun hyvin nopeasti ja syötän kiekon takaisin Alfredille. Hän lähettää kiekon Ericin eteen ja Eric osuu kiekkoon. Kiekko liikkuu nopeammin kuin koskaan. Vastustajan maalivahti ei voi tehdä mitään. Se on maali! Erotuomari puhaltaa pilliin ja kaikki pelaajat luistelevat omille paikoilleen jääkiekkokentällä.
   Nyt olen aloituksessa. En saa kiekkoa ja vastustajan pelaaja alkaa kuljettaa sitä. Hän ei liiku nopeasti, mutta hän on hyvä pelaaja, eikä kukaan saa kiekkoa häneltä. Hän tekee virheen. Hän lyö kiekkoa liian lujaa ja se poistuu hänen mailan lavalta. Puolustajamme ottaa sen ja lähettää sen minulle. Luistelen, mutta vastustajan lyöjä - sama joka yritti tehdä maalin - luistelee vierelläni ja ottaa kiekon. Yritän kääntyä, mutta olen liian hidas ja lyöjä kerkeää laukaista ja tekee maalin.
   Yksi - yksi, tasapeli. Aikaa on vähän jäljellä. Vain seitsemän minuuttia. Tarvitsemme vielä yhden maalin.
   Uusi aloitus. Peli alkaa taas. Eric on aloituksessa. Hän lähettää kiekon Alfredille, joka lähettää sen takaisin Ericille. He jatkavat sitä hetken. Ja samalla luistelevat lähelle vastustajan maalivahtia. Eric lähettää sen Alfredille, Alfred lähettää sen takaisin ja Eric lyö sen maaliin.
 - Fvii! aika on lopussa. Me voitimme! ME VOITIMME! Joukkueemme nostaa mailat ylös ja karjuu.
   
Se on voitto! Tämän kauden ensimmäinen peli. Voitimme! Olen niin onnellinen! Käymme hampurilaisilla ja syömme paljon. Tämä on paras päivä ikinä!

Kommentit

 1. Hip hei, onnea voitosta! :) No, joka tapauksessa, hauska tarina. Hienosti sä osaat enkkua!❤️

  VastaaPoista
 2. This game we WILL win.
  Mitä tarkoittaa "I'm absolutely"...? "I'm absolutely sure?"
  "On the move" - moving?
  It's A goal
  "Anyone can't take the puck" - no one?
  Referee breatheS
  Their own placeS
  AN error
  "He who tried to make a goal" - the one who tried to?
  There is A little time left
  And at the same time THEY skate near TO the opponent's keeper
  We win -> imperfekti, we won, koska hehän eivät ole voittamassa vaan voittivat jo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella kiitollinen tästä kommentista! Oikeasti kiitos! Kiva, jos joku haluaa korjailla virheitäni:D En ole ehkä mikään paras englannissa, koska olen vasta vitosella, mutta en nyt ala tässä enempää kertoilemaan syitä miksi niin ja näin xd Kiitos kumminkin valtavasti!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit se on minulle todella tärkeää. <3

Jos oma kommentointisi ei toimi klikkaa etusivulla sivupalkkia ja sieltä 'kommentoinnin vastinetta' jonne voit jättää kommenttisi myös.

Toivoisin, että kommentoit postauksiini ja jos asiasi on negatiivistä palautetta kertoisit siitä asiallisesti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinaideoita

Joulukalenteri: Avaruus kautta tähtien

Who am I