Kirjavinkkejä

 Kepler62 (kirjailijat Timo Parvela ja Bjørn Sortland)

Sarja on mielestäni ihan mahtava. Mutta kuitenkin suosittelen ehkä 9+ vaikkakin pikkusiskoni on jo 7 vuotiaana kuunnellut ja lukenut niitä. Päähenkilöt ovat 13 vuotiaat Marie ja Ari sekä 10 vuotias Joni.

Marie on norjalaisen Vallvikin, kaikkien aikojen parhaan asevalmistajan, tytär. Mariella on oma Bonasera pistooli jota hän ei epäile käyttää. 

Ari on Jonin isoveli heillä on sama suomalainen äiti, mutta eri isä. Joni on heistä ehkä viisaampi. Hän osaa käyttää koneita ja on todella taitava niiden kanssa.

Kirjojen juoni liikaa paljastamatta on suurinpiirtein tämä: Ari ja Joni ovat pelaamassa peliä nimeltä Kepler62 ja saavat pelin läpäistyä kutsun lähteä pois Maapallolta joka on muuttunut elinkelvottomaksi. Heidät viedään Area 51, josta he jatkavat matkaa avaruudessa sijaitsevalle ISS 4 -avaruusasemalle. Sieltä he jatkavat Kepler62e planeetalle jolle he jäävät asumaan. Ollessaan Kepler62e planeetalla asetehtailija Vallvik haluaa ottaa Kepler62e planeetan valtaansa. Kepler62e planeetalta he matkustavat takaisin Maahan koska haluavat takaisin tuttuun ympäristöön. 

Toivottavasti tämä ei paljastanut ihan liikaa. Ja et saanut sellaista kuvaa, että tämä sopisi ihan kaikille. Ainakaan herkkähermoisille ei sovi sillä sisältää aika paljon kuolemaa ja aseiden käyttöä. 

Kepler62 kirjat järjestyksessä:

- Kirja yksi: Kutsu

- Kirja kaksi: Lähtölaskenta

- Kirja kolme: Matka

- Kirja neljä: Pioneerit

- Kirja viisi: Virus

- Kirja kuusi: Salaisuus

- Uusi maailma: Kaksi heimoa

- Uusi maailma: Saari

- Uusi maailma: Kuiskaajien kylä

- Uusi maailma: Luola

- Uusi maailma: Gaia

- Terra: Kloonit

- Terra: Sydän Patrik ja superseniorit (kirjailija Malin Klingenberg)

Sarja on hauska, huumoristinen ja omalla tavallaan, jopa jännittävä. Suosittelen noin 6+ tai 7+ sarjan kirjojen pituuden takia. Sarjassa seikkailee Patrik ja hänen mumminsa, sekä mummin ja hänen kavereidensa perustama superseniorit -kerho, jonne Patrik on otettu mukaan.

Paktrik on tavallinen koululainen, joka on otettu mukaan superseniorit nimiseen kerhoon. Superseniorit taistelevat hyvän puolesta ja heidän phain vastustajansa on Haba-Tero.

Haba-Terolla on pienet aivot, mutta kyllä hänenkin aivoissa syntyy ihan järkeviäkin suunnitelmia. Haba-Terolla on tytär Irene, joka tulee Patrikin ystäväksi toisen kirjan lopuilla.

Kirjasarjan osia voi lukea käytännössä missä järjeastyksessä tahansa, mutta niillä on siinä mielessä yhteinen juoni, että kaikissa Haba-Tero yrittää jotenkin sabotoida heidän tekemisiään. Joko tahallaan tai vahingossa. Viimeisessä osassa on mittelö, jossa yritetään hankkia supersenioreille lisää jäseniä.

Kirjat:

- Patrik ja superseniorit: Seniorivoimaa

- Patrik ja superseniorit: Irene ja setelisieppo

- Patrik ja superseniorit: Väärä Bertta

- Patrik ja superseniorit: Mahtava Alfredo

- Patrik ja superseniorit:  Taijan taiat

- Patrik ja superseniorit: Suuri senioritaistelu

Kommentit

 1. Vihaan tätä kirjasarjaa, sori 🙈 Vinkki oli silti hyvin kirjoitettu, ja tykkään ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisi vaikka vihaat sarjaa, että lukisit sitä, jos vaikka oppisit pitämään siitä, mutta jos olet lukenut koko sarjan jo, ehdottaisin, että luet sen taas parin vuoden päästä uudelleen. Se voi vaikka ollakin hyvä.

   En sitten yritä pakoittaa sinua lukemaan tätä sarjaa vaikkakin siltä voi vähän kuulostaa.

   Voit käyttää näitä vinkkejä myös jonkin toisen sarjan kanssa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, jos kommentoit se on minulle todella tärkeää. <3

Jos oma kommentointisi ei toimi klikkaa etusivulla sivupalkkia ja sieltä 'kommentoinnin vastinetta' jonne voit jättää kommenttisi myös.

Toivoisin, että kommentoit postauksiini ja jos asiasi on negatiivistä palautetta kertoisit siitä asiallisesti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinaideoita

Joulukalenteri: Avaruus kautta tähtien

Who am I